Om

Elsa Fahlén är en ångermanländsk visartist och låtskrivare, numera bosatt i Göteborg. 2017 släppte hon sin debut-EP ”Rallarrosor”. I hennes låtar, som har stark anknytning till hemtrakterna i Ångermanland och Jämtland, skildras starka personligheter med ett rikt bildspråk. Sommaren 2017 vann hon den stora vis- och singersongwritertävlingen på visfestivalen i Lund. Vinnarlåten ”Kepsen bak och fram” utspelar sig under en fisketur i hennes hemby Nyadal. Elsa spelar själv eller tillsammans med andra musiker. Några musiksamarbeten presenteras nedan.

Elsa Fahlén med vännerElse Fahlén med vänner
Elsa Fahlén uppträder tillsammans med vännerna och musikerparet Nina Nilsson (cello och fiol) och Johan Nilsson (gitarr) från Docksta. Tillsammans framför de Elsas nyskrivna ångermanländska och jämtländska sånger. Videoinspelning finns på youtube.
Foto: Åke Holmberg
Thilini Guldbrand & Elsa Fahlén

Thilini Guldbrand & Elsa Fahlén tolkar ett urval ur Allan Edwalls sångskatt. De erbjuder ett varierande program med Allans bästa. Det blir allt från sång a cappella till arrangemang med fiol, munspel och gitarr. Thilini och Elsa är båda hemmahörande i Göteborg men träffades i Malungs skogar där de lärde sig att kula så som kvinnorna gjorde förr på fäbodarna för att locka på djuren. Kanske får ni höra dem kula i samband med deras konserter. Foto: Thilini Guldbrand.

Vulkankollektivet

Låtskrivarkollektivet Vulkan 2017
Elsa Fahlén medverkar i låtskrivarkollektivet Vulkan tillsammans med Maja Heurling, Maud Lindström, Sara Arámbula och Elin Callmer. Foto: Elin Callmer.

Porträttgalleriet

Elsa och Simon - Teater UNO
Elsa Fahlén och Simon Jakobsson framför en blandning av egenskrivna låtar och tonsatta dikter på svenska och engelska inom genren singersongwriter, folk och visa. Foto: Isabel Evers.